Volledig scherm
"Alle ideeën zijn welkom, zolang ze het algemeen nut dienen en bijdragen tot wederkerigheid van mensen die samen iets doen." Een idee is om lege terreinen te bebouwen zoals hier in Tubbergen. © Carlo ter Ellen

Geen interesse geld leefbaarheid in Tubbergen

TUBBERGEN - Het geld ligt op straat. Bij wijze van spreken dan. Maar in Tubbergen hebben blijkbaar maar bitter weinig mensen behoefte om de 50.000 euro te gebruiken die beschikbaar is gesteld is om te worden gebruikt voor de leefbaarheid van het dorp.

Op een oproep van de Woningstichting Tubbergen om met ideeën te komen om die 50.000 euro op een goede manier te gebruiken zijn namelijk maar zes reacties binnengekomen. Veel te weinig, naar het oordeel van de Woningstichting Tubbergen. De matige interesse is reden voor een hernieuwde oproep. Omdat het nieuws volgens de woningstichting mogelijk is ontsnapt aan de aandacht van veel mensen doet WT een nieuwe oproep aan inwoners om met ideeën te komen.

In het kader van verbinden en verbeteren van de woonomgeving geeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu woningcorporaties de mogelijkheid om middelen aan te wenden voor verbetering van leefbaarheid. 'Dit biedt corporaties een kans om bijvoorbeeld wensen of ideeën vanuit de samenleving (lees: huurders), die het algemeen nut ten goede komen, te ondersteunen', aldus de Woningstichting.

Almelo e.o.