Volledig scherm

Geen nieuwe trainer De Tukkers na blootactie, speelster voor de groep

ALBERGEN - Ruim een jaar geleden gingen de voetbalsters van R.K.S.V De Tukkers 1 uit Albergen uit de kleren in de hoop een nieuwe trainer te vinden. Het is nu een seizoen later en al bijna winterstop, maar de zoektocht is nog steeds niet geslaagd. Een geblesseerde speelster staat voor de groep.

Het zag er allemaal nog zo zonnig uit: na de ludieke actie waarbij de voetbalsters ogenschijnlijk naakt achter een doek met de tekst 'Trainer gezocht' poseerden, meldden zich vier kandidaten. Missie geslaagd, zo leek het. Maar met geen van hen kwam het uiteindelijk tot een akkoord.

Rouleren
,,Vorig seizoen hebben we het weten te redden met mensen binnen de club. Steeds stond er een ander voor de groep", vertelt Susan von Pieckartz (helemaal rechts op de foto hieronder). Maar ook voor aanvang van dit seizoen werd geen nieuwe trainer gevonden.

Zelf voor de groep
Omdat ze niet kan spelen vanwege een blessure is Von Pieckartz maar zelf voor de groep gaan staan. ,,Sinds het begin van dit seizoen geef ik training. Dat doe ik samen met een man binnen onze club, één dag in de week. Op een andere dag sluiten de speelsters die beschikbaar zijn aan bij Meisjes onder 19. En op zondag sta ik als coach voor de groep."

Succes
Wel of geen echte trainer; de prestaties lijden er niet onder. Wat heet! Het team staat in de derde klasse op een keurige vierde plaats, slechts zes punten achter de koploper.

Er is dan ook vooralsnog geen reden voor een trainerswissel. Maar na dit seizoen wil De Tukkers ein-de-lijk een echte nieuwe trainer. Ondanks twee jaar zoeken blijft Von Pieckartz positief. ,,Aan het eind van dit seizoen is er meer bekend over de invulling van volgend jaar. Over een vaste trainer, enzovoorts."

Hieronder ziet u de volledige foto waarmee de vrouwen de aandacht wilden trekken van kandidaat-trainers. Gebruikt u de Tubantia-app? Klik dan hier.

Volledig scherm
© Fotostudio Visschedijk

Almelo e.o.