Ook drie jaar geleden waren de omstandigheden voor de optocht in Langeveen niet  bijster geweldig. Maar de Turftrappers  hebben er vertrouwen in dat het zaterdagmiddag beter zal zijn.
Volledig scherm
Ook drie jaar geleden waren de omstandigheden voor de optocht in Langeveen niet bijster geweldig. Maar de Turftrappers hebben er vertrouwen in dat het zaterdagmiddag beter zal zijn. © Rikkert Harink

Geen problemen verwacht voor Eerste Twentse Carnavalsoptocht in Langeveen

LANGEVEEN - Nog even en de carnavalsoptocht van Langeveen zet zich zaterdagmiddag in beweging in het Tubbergse kerkdorp. Thijs Oude Steenhof van carnavalsvereniging De Turftrappers verwacht wat de weersomstandigheden betreft geen problemen. Misschien komt de zon ook nog even een kijkje nemen.

Maar liefst 2350 deelnemers kent de optocht zaterdagmiddag in Langeveen. Daaronder zijn twaalf prinsenwagens, waarvan er acht uit de dorpen in de gemeente Tubbergen en twee afkomstig uit Vroomshoop en Kloosterhaar. Ook doen er, volgens Oude Steenhof, negen grote en evenzovele kleine wagens mee.

Nobbenhuis

Problemen vanwege de wind verwacht Oude Steenhof niet. Om tien uur zaterdagochtend meldde hij dat de wagens worden opgesteld voor de start bij Residentie Nobbenhuis aan de Hardenbergerweg.

Windkracht zeven

„De grote wagens kunnen allemaal windkracht vijf tot zes aan en de weersverwachting is dat het niet harder gaat waaien dan windkracht vijf. Ook voor vanmiddag en vanavond verwacht ik geen problemen in de feesttent, want die is bestand tegen windkracht zeven. En zo hard zal het niet gaan waaien”, aldus Oude Steenhof.

3500 bezoekers

Hij verwacht zowel zaterdagmiddag als -avond een goed gevulde tent. „Vanmiddag zullen dat vanaf vier uur met name de kinderen en de wagenbouwers zijn. In totaal verwachten we zo’n 3500 bezoekers.”

Route optocht

De route van de carnavalsoptocht is: Hardenbergerweg (start bij Residentie Nobbenhuis), Dwarsstraat, Bruinehaarsweg, Heidehof, Hardenbergerweg, Monnikenberg, Mandjesberg, Bruinehaarsweg, Hartmanstraat, Hardenbergerweg en ontsluiting bij de feesttent.

Almelo e.o.