Volledig scherm
In opdracht van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is begonnen met de renovatie van een oude pijplijn van Schoonebeek naar gasvelden in Twente. © Vincent Jannink

Geen vergunning nodig voor reparatie buis NAM in Tubbergen

TUBBERGEN - Het bestuur van de provincie Overijssel hoeft geen vergunning te verlenen voor de werkzaamheden van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) langs de Duitse grens in onder meer Tubbergen. Dit hebben gedeputeerde staten de gemeente maandag laten weten.

De stichting Stop Afvalwater Twente suggereerde dat de provincie een toets moest uitvoeren om er achter te komen of de NAM eventueel een vergunning moet aanvragen en vroeg het werk stil te leggen. "De toets is gedaan", zegt woordvoerster Clary de Jong van de provincie. "De NAM is niet vergunningplichtig."

De NAM repareert een oude leiding waarmee de NAM afvalwater uit Schoonebeek in de Twentse bodem pompt. Het werk werd stilgelegd toen bleek dat de leiding lekte. De NAM legt nu een nieuwe kunststof leiding in de oude pijpleiding zodat geen afvalwater meer in de natuur kan lekken.

Almelo e.o.