Volledig scherm
Reeks kampioenen worden gehuldigd. Het Kottinkplein loopt vol publiek. In totaal 18 teams, ruiters, amazones en de sportman en vrouw worden gehuldigd. © Lenneke Lingmont

Geesteren bruist tijdens kermisweekend

GEESTEREN - Kermisattracties draaien overuren en de ijsjes zijn niet aan te slepen deze zondagmiddag. Vanwege het mooie weer en het uitgebreide randprogramma stroomt het publiek naar het plein bij Zaal Kottink. Achttien teams staan klaar om het podium te bestijgen voor de jaarlijkse huldiging van kampioensteams. Eén daarvan is dames 5 van de volleybalclub Tornado.

,,Ons eigen feestje hebben we al gehad", vertelt het teamlid Lisette Bekhuis. ,,Dat was op 31 maart, de dag dat we kampioen werden. Deze medaille kregen we toen ook gelijk", zegt ze terwijl ze de plaquette omhoog houdt. "Vandaag gaat het om de eer." ,,Eigenlijk wisten we al dat we kampioen werden", vult aanvoerster Iris Bolscher aan. "Dus ik mag komend seizoen aanvoerster blijven, ondanks dat ik uit Tubbergen kom."

Wandeldriedaagse
Het kermisweekeinde is afgelopen woensdag voorafgegaan door de wandeldriedaagse waaraan bijna 250 wandelaars vanaf Erve Kampboer deelnamen. Ook zij worden gehuldigd na de laatste etappe vrijdagavond. De volgende ochtend stond de rommelmarkt op het programma. ,,De rommelmarkt zou op Koningsdag zijn", zegt Florien Deterink van de Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG).

,,Vanwege het slechte weer is deze verplaatst naar dit weekend, wat zo goed bevallen is dat we overwegen om het volgend jaar weer zo te doen. Het was ontzettend druk in het dorp de afgelopen dagen. Zaterdagavond trad de band De Euro's op en je moest gewoon dringen voor een plek. Ik heb ook veel jongeren uit andere dorpen gezien. Dat is wat wij als AVG willen, Geesteren op de kaart zetten."

Almelo e.o.