Volledig scherm
© Rikkert Harink

Geesteren opgelucht over uitkomst onderzoek

GEESTEREN - Geesteren is opgelucht over de mededeling van de politie dat James Nzima (17) begin deze maand niet zwaar is mishandeld op de Geesterense kermis zoals de jongen beweerde, maar dat zijn gezichtsletsel waarschijnlijk het gevolg is van een val van zijn fiets. "We zijn blij dat het onderzoek is afgerond en dat de bevolking van Geesteren van een smet is bevrijd", zegt Leon Oosterik, voorzitter van de Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG), die de kermis organiseerde.

Volgens Oosterik hebben 'met name alle berichten op sociale media' ervoor gezorgd, dat de kermis én de plaatselijke bevolking in een ongunstig daglicht zijn komen te staan, omdat er sprake zou zijn geweest van een zware mishandeling uit racistische motieven van de in Burundi geboren James.

Aangifte
Oosterik kan nog niet zeggen of zijn vereniging nu zelf bij de politie aangifte tegen James gaat doen voor het doen van een valse aangifte. "Dat is iets dat we eerst in het bestuur moeten bespreken." In het persbericht dat de politie vanochtend over de kwestie heeft doen uitgaan, wordt overigens niet expliciet over een valse aangifte gesproken.

Almelo e.o.