Volledig scherm
Nieuwe carnavalsvereniging De Oale Garde wordt gepresenteerd. Prins Jan en hofdame Gerda worden aan het publiek bekent gemaakt door Prins Paul en adjudant Bart van de Papsleef'n op Erve Mensman. © Frans Nikkels

Geesteren presenteert senioren carnavalsclub de Oale Garde

GEESTEREN - Na een jaar proefdraaien is het nu officieel. Bewoners van Erve Mensman hebben met ‘de Oale Garde’ een eigen senioren carnavalsclub. Met dit jaar Prins Jan en prinses Gerda aan het roer.

Dat Jan Krikhaar (82) tot prins verkozen werd vond de kersverse prinses Gerda Harmelink (84) erg leuk voor hem. „Maar toen werd mijn naam genoemd als prinses. Ik dacht gelijk ‘nee, was ik nu maar weg gebleven!”, zegt ze lachend vanachter haar rollator. „Nu ik even aan het idee gewend ben, vind ik het wel grappig.”

Eerste stap

Vorig jaar werd de eerste stap gezet voor een carnavalsfeest voor de ouderen. Medewerkers van zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) Erve Mensman benaderden dit jaar carnavalsvereniging De Papsleef’n uit Geesteren voor een vervolg. Besloten werd om de club onder de naam ‘de Oale Garde’ als seniorenclub binnen de Papsleef’n op te nemen. 

Minigala

De officiële oprichting stond woensdagavond 21 februari op het programma. Tevens werd Erve Mensman als nieuwe buitenresidentie betiteld. Nadat een schild met de nieuwe naam was onthuld, werden de onderscheidingsmedailles uitgereikt. Verzorgend personeel, familieleden,vrijwilligers en bewoners traden vervolgens op in een minigala.

Trailers

Tot en met zondag 3 maart houdt het carnavalsgedruis nog aan in het woon-zorgcomplex. Die dag vindt namelijk de optocht in Geesteren plaats. Speciaal voor de Oale Garde zijn er twee trailers geregeld van waaruit de leden warm, droog, en voorzien van een hapje en een drankje de bonte stoet kunnen bekijken. Uiteraard onder leiding van prins Jan en prinses Gerda.

Almelo e.o.