Volledig scherm
Van de meeste kampeerfeesten zoals hier in Albergen kwam geen overlast. Het gemeentebestuur heeft mede door inzet van een handhaver nu een beter inzicht over wat er zich onder de jongeren afspeelde. © Robin Hilberink

Gemeente spreekt kamperende jeugd in Tubbergen aan op overlast en drank

TUBBERGEN/GEESTEREN - Een meisje kreeg brandwonden aan haar arm bij een groot vuur, een groep jongeren dronk veel te veel bier en een andere groep veroorzaakte teveel geluidsoverlast met hun brommers. 

Leden van deze drie groepen waarbij hulpverleners werden ingeschakeld zijn dinsdag op het matje geroepen bij het gemeentebestuur. Dit is de oogst van een controle bij bijna 50 kampeerfeesten in de gemeente Tubbergen in de afgelopen dagen.

In gesprek met ouders

Voor de eerste keer wilde het gemeentebestuur in kaart brengen hoe groot de overlast precies is in hun gemeente. „Wat is er waar van de verhalen die we horen”, zegt voorlichter Erna Ekkelkamp.

Overmatig drankgebruik liep als een rode draad door de gesprekken met de drie groepen. "Wat me grote zorgen baart is het alcoholgebruik”, zegt burgemeester Wilmien Haverkamp. "Vooral het feit dat ze het normaal vinden om op jonge leeftijd zoveel alcohol te drinken en dat in veel gevallen ook nog mogen van hun ouders. Wat doet dit met de ontwikkeling van deze jeugdigen? Daarover willen we dit najaar met hen en hun ouders in gesprek.” 

Kampeerverbod

De eigenaar van een boerderij aan de Broekbeekweg in Geesteren kreeg een kampeerverbod omdat er ook in de afgelopen jaren veel overlast vanaf deze plek werd gemeld door brandweer en politie. 

Almelo e.o.