Volledig scherm
De Aldi heeft een zeer compleet beeld van hoe de nieuwe vestiging aan de Almeloseweg eruit moet zien. © Dedem Architectuur

Gemeente Tubbergen heeft meer tijd nodig voor beslissing over verhuisplannen Aldi

TUBBERGEN - De Aldi moet langer wachten op een besluit van de gemeente Tubbergen over de verhuisplannen van de supermarktketen. Het college heeft meer tijd nodig om de vergunningsaanvraag voor de bouw van een vestiging aan de Almeloseweg te beoordelen. 

Dat de gemeente daar meer tijd voor uittrekt, is opmerkelijk, omdat voormalig CDA-wethouder Roy de Witte vlak na de indiening van de aanvraag al liet doorschemeren weinig kansen te zien voor de supermarkt. De gemeente Tubbergen roept namelijk al jaren dat ze geen supermarkt bij de dorpsrand willen. De lokale overheid ziet Aldi liever op de huidige locatie of op de plek van de Verdegaalhal. Dat geldt eveneens voor direct omwonenden. De bewoners zien een drukke supermarkt pal naast hun achtertuinen en weilanden niet zitten.

Het concern houdt echter vol en dient zonder zich wat aan te trekken van negatieve geluiden uit het dorp steeds meer gedetailleerde plannen in. Onlangs maakte Aldi ook een afbeelding openbaar van hoe het nieuwe, duurzame pand aan de Almeloseweg eruit moet komen te zien (foto). Zelfs aan de kleuren van de wand, de verlichting en de indeling van het parkeerterrein is al gedacht.  

Complex

„De beslissingstermijn is verlengd vanwege de complexiteit van de aanvraag”, zegt een woordvoerster van de gemeente nu. „Er zijn aanvullende stukken binnengekomen. Deze worden nu op inhoud beoordeeld om daarmee tot een zorgvuldig en gemotiveerd besluit te komen.” Dat Tubbergen zich in het verleden zeer kritisch uitliet over bouwplannen voor een supermarkt bij de dorpsrand maakt voor de behandeling van de aanvraag niets uit. „We zijn wettelijk verplicht om elke aanvraag netjes in behandeling te nemen en aan het in Tubbergen geldende beleid te toetsen. Dat is wat we nu ook doen.”

Almelo e.o.