Inwoners van Albergen draaien burgemeester Wilmien Haverkamp en wethouder Ursula Bekhuis de rug toe bij aankomst bij zalencentrum Morshuis. Tijdens de besloten bijeenkomst maandag laaiden de emoties hoog op.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Albergen draaien burgemeester Wilmien Haverkamp en wethouder Ursula Bekhuis de rug toe bij aankomst bij zalencentrum Morshuis. Tijdens de besloten bijeenkomst maandag laaiden de emoties hoog op. © ANP

Gemeenteraad Tubbergen roept Albergen tot de orde: ‘bedreigingen en op de man spelen onacceptabel’

De gemeenteraad van Tubbergen roept inwoners van Albergen tot de orde die zich verzetten tegen een asielzoekerscentrum in hun dorp. In een verklaring neemt de raad afstand van bedreigingen en opmerkingen die ‘alle normen van respect en fatsoen overschrijden’.

  1. Collectieve inkoop hulp: gemeenten uit Noordoost-Twente gaan verduurzamen woning zo makkelijk mogelijk maken

    Collectie­ve inkoop hulp: gemeenten uit Noord­oost-Twen­te gaan verduurza­men woning zo makkelijk mogelijk maken

    TUBBERGEN - Het lukt de gemeente Tubbergen nog niet echt om zelf het goede voorbeeld te geven bij het verduurzamen van haar onderkomen. Het energielabel van het gemeentehuis is E, terwijl wettelijk minimaal label C is vereist. Toch staat Tubbergen, samen met de andere gemeenten uit Noordoost-Twente, aan de vooravond van een initiatief om woningbezitters te helpen hun huis te verduurzamen.