Volledig scherm
De grensovergang in de Balderhaarweg blijft open, tot opluchting van veel grensbewoners. © Carlo ter Ellen

Gevaar sluipverkeer Langeveen geweken

KLOOSTERHAAR/LANGEVEEN - De gebruikers van de grensovergang Balderhaar kunnen opgelucht ademhalen. De voorgenomen sluiting, en daarmee een flink stuk omrijden, is definitief van de baan. Het gevaar voor de komst van sluipverkeer langs de Striepe in Langeveen is geweken.

Duitse overheden en het bedrijfsleven hebben alsnog het geld bij elkaar gekregen om de Balderhaarweg op te knappen. Het gaat volgens burgemeester Gerhard Plöns van de Duitse gemeente Wielen om een bedrag van 70.000 euro.

Nu het geld er is, kan de straat over een lengte van ongeveer een kilometer worden opgeknapt. De slechte onderhoudstoestand van de Balderhaarweg op Duits grondgebied was medio vorig jaar de reden voor de gemeente Wielen om de weg en daarmee de grensovergang te sluiten.

"Het is een moeizame operatie geweest, maar ik ben blij dat ze in Duitsland het geld bij elkaar hebben gekregen om de grensweg op te knappen", zegt burgemeester Peter Snijders van Hardenberg. "Ook in Euregio-verband is er druk uitgeoefend. Vrij grensverkeer is van groot belang." Maar ook de inwoners van Langeveen in de gemeente Tubbergen halen opgelucht adem. Als de Balderhaarweg dicht zou gaan zouden bijvoorbeeld loonwerkers vele kilometers moeten omrijden voor hun werk.

Almelo e.o.