Volledig scherm
© Frans Nikkels

Gevaarlijk oversteken bij De Eeshof baart raad Tubbergen zorgen

TUBBERGEN - Het oversteken van de Braakmansweg naar de Hardenbergerweg, waaraan het verzorgingshuis De Eeshof ligt, baart de gemeenteraad van Tubbergen grote zorgen. Onlangs gebeurde er weer een ongeluk op deze onoverzichtelijke plek in de Tubbergse rondweg, waar bovendien vaak hard wordt gereden.

Paul Hannink van Gemeentebelangen-VVD vroeg onlangs in de gemeenteraad opnieuw aandacht voor de gevaarlijke oversteekplaats in de provinciale weg. Vorig jaar nam de raad een motie aan die raadsbreed werd ondersteund om iets te doen aan deze oversteekplaats. De provincie zag echter geen reden iets aan de situatie te veranderen, omdat er geen ongelukken gebeurden. Nu dat echter wel is gebeurd vraagt Hannink aandacht voor het probleem. Wethouder Erik Volmerink zegde toe contact op te nemen met de provincie.

Rolstoelgebruikers en fietsers
Volgens het raadslid Hannink maken regelmatig bewoners van De Eeshof, onder wie rolstoelgebruikers en fietsers, gebruik van deze oversteekplaats. "Het probleem is vooral de helling in de weg", zegt Hannink, die veel eerder op deze plek een ongeluk had verwacht. "Als iemand vanuit de Braakmansweg op deze plek wil oversteken moet de weggebruiker een flinke klim maken. Vooral met de fiets aan de hand of met een rolstoel voor je moet je flink kracht zetten om de helling op te komen. Als er dan een auto om de hoek gevlogen komt, dan heb je nog maar een fractie van een seconde om over te steken."

Volledig scherm
Volledig scherm
De oversteek naar De Eeshof is zwaar omdat de rondweg vrij steil omhoog loopt naarmate je de andere kant van de weg bereikt.

Almelo e.o.