Volledig scherm
De fietsvierdaagse van Tubbergen is veel meer dan alleen vier dagen fietsen. In het dorp zijn ook allerlei randactiviteiten. © Emiel Muijderman DTCT

Gezang en bazar rondom Fietsvierdaagse Tubbergen

TUBBERGEN - Deelnemers aan de komende, 35e Fietsvierdaagse Tubbergen kunnen behalve het verkennen van de regio op de fiets, ook dagelijks rondstruinen op een bazar. Bovendien is er een muzikaal programma bedacht rondom het sportieve festijn met onder meer een optreden van shantykoor de Schuytenvaerders. De vierdaagse wordt gehouden van dinsdag 30 tot en met vrijdag 2 augustus.

De organisatie van de Fietsvierdaagse is andermaal in handen van de mensen van de Stichting Sportief Bewegen Natuurlijk uit Tubbergen. Zij rekenen op de komst van zo'n vijfhonderd deelnemers. De fietsers die zich op maandagmiddag 29 juli van 14.00 tot 17.00 uur al kunnen inschrijven bij vertreklocatie De Delle, het zalencentrum naast de protestantse kerk aan de Hattinkstraat 4 in Tubbergen, hebben de keuze uit drie afstanden: routes tussen de 20 en 30 kilometer, routes tussen de 40 en 45 kilometer of routes van 60 kilometer.

Knieperties

De deelnemers kunnen vervolgens elke dag vanaf 8.30 uur op pad om te genieten van het buitengebied van Tubbergen. Bij De Delle is er dagelijks een bazar met onder meer verkoop van handwerkproducten, knieperties en pannenkoeken. Op de openingsdag wordt bovendien van 10.00 tot 17.00 uur een rommel- en boekenmarkt gehouden. 

Meezingen

Een dag later volgt vanaf 19.30 uur een samenzang - Tubbergen zingt - in de protestantse kerk. Koor Zang en Vriendschap onder leiding van Els Praas en met organist Gerbert-Jan Hendriksen en pianist Roel Praas verlenen muzikale medewerking. Bij de samenzang worden bekende geestelijke liederen gezongen door vakantiegangers en gemeenteleden.

 Op de slotdag - vrijdag 2 augustus - worden deelnemers en andere belangstellenden vergast op optreden van shantykoor de Schuytenvaerders. Dit koor treedt vanaf 13.30 uur op bij De Delle.

De Fietsvierdaagse is één van de drie sportieve activiteiten die de stichting SBN Tubbergen jaarlijks organiseert. De andere zijn de Essenwandeltocht in mei en de Midwinterhoornwandeling in december. 

Almelo e.o.