Volledig scherm
© Frans Nikkels

Gezonde lunch gaat er in als zoete koek in Tubbergen

TUBBERGEN - Op ludieke wijze is woensdagmiddag in Scholengemeenschap Canisius ‘De gezonde schoolkantine’ geopend. Met dit project wil de school bijdragen aan een gezonde leefstijl.

„Bij gezond eten denken veel leerlingen aan een blaadje sla. Maar een gezonde leefstijl en goed eten omvat veel meer”, zegt locatiedirecteur Maaike Hagedoorn. „Het wil niet zeggen dat alle minder gezonde dingen uit beeld verdwijnen. We willen de leerlingen uitdagen om zèlf gezonde dingen te kiezen. Een stroopwafel moet ook kunnen. Belangrijk is het aanleren van een gezonde leefstijl.”

Gezonde snacks
Het idee voor de Gezonde schoolkantine ontstond tijdens de verbouwingsplannen voor de kantine. Dit in navolging van de Canisiuslocatie Almelo die de gezonde variant al heeft geïntegreerd. Twee keer per week, op dinsdag en donderdag, bereiden leerlingen van de richting zorg en welzijn gezonde snacks.

Shakefiets
„De school is goed bezig”, zegt leerling Emma de Vries terwijl ze een broodje belegt. „Als je voor weinig geld een lekker broodje aanbiedt, gaat iedereen vanzelf gezonder eten.” Voor de gratis smoothie moet wel gewerkt worden op de shakefiets. Door te fietsen wordt een blender geactiveerd die fruit en yoghurt vermaalt. Dat ‘gezond’ wordt gewaardeerd blijkt wel uit de file voor de kantine én voor de shakefiets.

Volledig scherm
© Frans Nikkels
Volledig scherm
Het idee voor de Gezonde schoolkantine ontstond tijdens de verbouwing van de kantine in navolging van de Canisiuslocatie Almelo die de gezonde variant al heeft geïntegreerd.
Volledig scherm
© Frans Nikkels

Almelo e.o.