Volledig scherm
Artist impression van het nieuwe gezondheidscentrum de Eendracht in Tubbergen. © SW Architecten

Gezondheidscentrum in hartje Tubbergen kan bijna open

TUBBERGEN - Het nieuwe gezondheidscentrum De Eendracht aan de Eendracht 2c in Tubbergen opent binnenkort de deuren. Het centrum staat op de plek van de voormalige zuivelfabriek De Eendracht. 

De eerste organisaties die het pand betrekken zijn ZorgAccent (wijkverpleging en diëtisten), TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) en thuiszorgorganisatie Maartje, heel de mens. Ze nemen komende maandag 7 oktober hun intrek in de Eendracht. 

Naam

Huisartsenpraktijk Vermoolen, Hofhuis, Dorsman en Apotheek Tubbergen volgen op 14 oktober. De nieuwe naam wordt Huisartsenpraktijk De Eendracht. Verder komt ook de prikpost van Medlon naar de nieuwe locatie. Dat gebeurt op 18 november. 

Diensten

Andere gebruikers volgens later. Podotherapie Wender, een fysiotherapiepraktijk en een tandartsenpraktijk willen zich in het centrum gaan vestigen.  Verder gaan diëtisten, Mindfit, Flebozorg en audicien Beter Horen hun diensten aanbieden in het gezondheidscentrum.

Entree

De ingang van het gezondheidscentrum is aan de zijkant van het gebouw gelegen, aan de zijde van de ‘Muur van Tubbergen’. Vanuit de centrale hal zijn de verschillende organisaties te bereiken. De huisartsenpraktijk, fysiotherapie en podotherapie bevinden zich op de eerste verdieping, en zijn via de trap of de lift bereikbaar. De Rabobank blijft gebruik maken van de eigen entree aan de voorzijde van het gebouw.

De feestelijke opening volgt in 2020, zodra alle gebruikers zich hebben geïnstalleerd.

Almelo e.o.