Volledig scherm
Herman en Marga met hun trotse bezit, een stokoude Morini 125 cc © Emiel Muijderman

Glorietijd herleeft met Classic Demo Race Albergen

GEESTEREN - Ze willen de glorietijden laten herleven. Toen 50.000 tot 60.000 mensen naar Albergen kwamen, ooit het mekka van de motorsport. De geur van mengsmering. Herman Huis in 't Veld droomt al weg bij de gedachten eraan. Samen met zijn vrouw Marga is hij de spil van de organisatie, die al zes mensen telt.

De derde Classic Demo Race is pas op 28 augustus, maar er is nu al veel nieuws te melden. Zo zal het 3,2 kilometer lange parcours voor de eerste keer helemaal voorzien zijn van geluidsapparatuur. Nieuw is ook dat er meer oversteekplaatsen komen op het circuit. "Je kunt ook gewoon met een kopje koffie in de hand het rennerskwartier inlopen, een gezellig praatje maken. Je mag alles vragen over motoren."

Bijzonder voor de deelnemers is dat het parcours niet door de stad gaat, maar over het platteland voert. "We hebben als enigen in Nederland een parcours door landerijen", zegt Herman trots.

Supermooi
Hij is als geboren en getogen inwoner van Albergen opgegroeid met motoren. "We woonden binnen het circuit. Dan hoorde ik 's morgens vroeg de bezemwagen de weg schoonvegen en dan moest ik het nest uit. Want de training begon zo. De rode vlag ging rond en dan begon het feest. Dat was supermooi. Het liet me nooit meer los."

Almelo e.o.