Volledig scherm
PREMIUM
De vervuilde boorput bij Hezingen. © Carlo ter Ellen

GroenLinks wil zekerheid over aanpak saneringen door NAM in Hezingen

TUBBERGEN/ZWOLLE - GroenLinks wil dat de NAM haast maakt met de sanering van een vervuilde boorput aan de Boortorenweg in Hezingen. 

GroenLinks-Statenlid Robert Jansen heeft daarover vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel. Niet alleen in Hezingen moet de Nederlandse Aardolie Maatschappij NAM een vervuilde boorput schoonmaken, datzelfde moet ook gebeuren aan de Gasthuisdijk in de gemeente Steenwijkerland. Ondanks het feit dat de NAM heeft aangekondigd dat  de vervuilde boorputten zouden worden schoongemaakt, gebeurt er volgens het Statenlid niets. „De saneringen lopen niet, en ik zie nog geen licht aan het eind van de tunnel. NAM heeft in 2015 al beloofd snel met de sanering te beginnen, en niet te wachten tot 2019.” 

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

    ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

Almelo e.o.