Volledig scherm
Zoon Rob en vader Harry Steggink met daarachter de horecagelegenheid waar straks een nieuw gebouw komt. © Lenneke Lingmont

Groot plan voor Geesteren

GEESTEREN - Ruim een half jaar voerde de familie Steggink gesprekken met de gemeente en andere betrokken partijen. Onderwerp was de toekomst van het café en het naastgelegen blok. Dit alles gaat in zijn geheel tegen de vlakte. Er wordt een nieuw gebouw gerealiseerd met dertien appartementen en een nieuwe horecagelegenheid.

"Met dit plan denken we voor Geesteren nog één keer een goede stap te kunnen maken om mensen in het dorp te houden", vertelt Harry Steggink. "Naast gelegenheid om te wonen voor jong en oud zijn we hiermee direct klaar voor de toekomst."

Belangrijk
Volgens Tom Linneman, bouwadviseur van de plannen, is het voor Geesteren 'een belangrijke stap'. Nieuwbouwplan Hutten, waar momenteel hard aan gewerkt wordt in Geesteren, kwam pas na acht jaar van de grond. "Daardoor zag je veel verloop naar grote steden en dorpen elders in de regio. In ieder geval weg uit Geesteren en de gemeente Tubbergen", zegt Linneman.

Lift
De appartementen worden voorzien van een lift zodat bewoning voor jong en oud mogelijk is. Het aantal van dertien staat nog niet vast, aangezien er nog een behoeftepeiling komt. "We mogen officieel zestien appartementen realiseren, maar weten niet exact waar vraag naar is", vertelt Linneman. "Daar hopen we middels een informatieavond meer duidelijkheid over te krijgen."

Woensdagavond 14 december wordt bij café Steggink een informatieve bijeenkomst gehouden. Die begint om 19.45 uur.

Volledig scherm

Almelo e.o.