Volledig scherm
Burgemeester Stegers krijgt eind dit jaar eervol ontslag. © Carlo ter Ellen

Grote belangstelling functie burgemeester Tubbergen

TUBBERGEN - Op de functie van burgemeester van Tubbergen hebben 32 mensen gesolliciteerd bij de commissaris van de Koning, Ank Bijleveld-Schouten. Onder de sollicitanten bevinden zich elf vrouwen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 36 en 61 jaar.

In totaal 25 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, zeven sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. Zeven sollicitanten zijn lid van het CDA, drie van D66, vier van een lokale partij, vier van de PvdA en tien van de VVD. Van vier kandidaten is de politieke kleur niet bekend. De sollicitatietermijn liep van 15 juni tot 6 juli.

Ontslag
De burgemeestersvacature in Tubbergen ontstaat eind dit jaar door het aan burgemeester Mervyn Stegers verleend eervol ontslag. De gemeenteraad heeft op 13 juni het profiel voor de nieuwe burgemeester geschetst.

Sollicitatiegesprekken
De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal de commissaris van de Koning op basis van het door de raad vastgestelde profiel een selectie van kandidaten aan de vertrouwenscommissie voorleggen. Die commissie kan vervolgens aan het werk.

Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Tubbergen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De procedure is erop gericht dat Tubbergen de nieuwe burgemeester in januari, aansluitend op het vertrek van burgemeester Stegers, kan verwelkomen.

Almelo e.o.