Volledig scherm
PREMIUM
HARBRINKHOEK - Henri Goossen, the Whiskyteacher © Emiel Muijderman

Henri Goossen: ‘Ik ben die dikke kale met die kilt’

INTERVIEWMet een glas whisky in de tuin, een klein sigaartje erbij en de dagelijkse zorgen en de wereld even ver weg. Het gaat Henri Goossen (50) net iets te ver om dat ‘ultiem geluk’ te noemen. Maar het komt verrekte dichtbij.

Henri (Hendrikus Hermanus Maria) Goossen
Beroep: leraar Duits
Geboren: 20 mei 1968
Getrouwd met Elise Haarhuis uit Harbrinkhoek
Vader van Eline (21) en Simon (20)

Goossen is de whiskyteacher uit dubbeldorp Mariaparochie-Harbrinkhoek. De leraar Duits geeft lezingen en houdt whiskyproeverijen door het hele land: nosing, tasting and entertaining. Een vaste grap die al vele jaren meegaat, maar voor hem een wijsheid is als een koe: „Je kan nog zo’n flapdrol zijn, maar met een goed glas whisky ben je toch even 20 minuten per dag een echte kerel.”

Volgens zijn eigen wijsheid is hij dat dus ongeveer 5 dagen per week. „Let op, geen zuipen hè? Daar is whisky geen drank voor. Zuipen doe je met bier en op Mallorca.”

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.