Volledig scherm
Auto’s rijden op de Zenderseweg richting Albergen. © Lenneke Lingmont

Herinrichting knelpunt in Albergen moet af zijn voor carnaval

ALBERGEN - De Zenderseweg, die overgaat in de Van Koersveldweg bij de entree van Albergen, gaat op de schop. Met de herinrichting van het gebied wil de gemeente Tubbergen de verkeersveiligheid verbeteren.

De situatie bij de entree van Albergen is onoverzichtelijk voor verkeer dat over de Zenderseweg het dorp binnen komt rijden. Gevoelsmatig hebben verkeersdeelnemers de neiging rechtdoor te rijden, rechtstreeks de dorpskern in, terwijl het juist de bedoeling is om doorgaand verkeer gebruik te laten maken van de rondweg, de Van Koersveldweg. 

Sluiproute

In praktijk wordt de Zenderseweg dwars door Albergen bovendien vaak gebruikt als sluipweg, ondanks de aanwezigheid van een serie verkeersdrempels. Ook voor fietsverkeer is vaak sprake van een onveilige situatie bij de splitsing. 

Riolering

Binnenkort wordt begonnen met de herinrichting van deze entree van Albergen. Dat gebeurt gelijktijdig met werkzaamheden aan de riolering. Het is nog onduidelijk wanneer de schop daadwerkelijk de grond ingaat, momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de benodigde tekeningen van de herinrichting. 

Alberger Bökke

Er is wel enige haast geboden met de klus. Want het werk zou in elk geval klaar moeten zijn, voor de carnavalsoptocht in Albergen. Deze Eerste Grote Twentse Carnavalsoptocht van carnavalsvereniging De Alberger Bökke wordt gehouden op zondag 16 februari 2020. 

Die gratis toegankelijke tocht trekt sinds jaar en dag tienduizenden belangstellenden. Het zou daarom dramatisch zijn, wanneer het werk door bijvoorbeeld een strenge winter stil komt te liggen.

Ontsluiting

De gemeente Tubbergen heeft ondertussen het voornemen in 2020 mee te doen aan een projectgroep met het rijk, de provincie Overijssel en andere gemeenten, waarbij onder meer een betere ontsluiting van Tubbergen aan bod komt via de route Borne-Zenderen. 

Almelo e.o.