Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Hester & Co wint Festiball Tubbergen

TUBBERGEN - Cenosillicafobie. Dorien Lohuis sprak het woord uit alsof ze het dagelijks bezigt. „Het betekent ‘angst voor lege glazen’ en het is de naam van ons volleybalteam waarmee we zaterdag eerste zijn geworden in de verliezerspoule. Gezelligheid, beachvolleybal en een drankje doen is waar het om gaat bij Festiball”, verklaarde de Ootmarsumse de keuze voor haar teamnaam.

De teams Koe Loe Ju, De Zandvreters, Net op Tiet en Tjap Tjoi, waarvan Tjap zaterdag schitterde in het zand en Tjoi zondag de strijd aanging, deden tevens een duit in het bijzonderenamenzakje.

Festiball kende vorig jaar de eerste jaargang in slankere vorm bij Soccer Inside. Vanwege de grote animo verplaatste de organisatie het evenement naar het Raadhuisplein met in plaats van drie, vier volleybalvelden. „Vorige maand moesten we de inschrijving al sluiten”, aldus organisator Mark Oude Luttikhuis. Alleen zondag speelden er al veertig teams. „En wat een weer hebben we!”

Dorst
Op het tropisch ingerichte terras met palmbomen genoten de deelnemers na het sportieve zwoegen van de zon. Een houten bar in het midden voorzag de aanwezigen van dorstlessers. „Bij Festiball komt jong en oud. Het is een zomerfeest voor de hele gemeente”, zei Oude Luttikhuis. „Er is ook behoefte aan. Gedurende de zomermaanden is er niet zoveel te doen. Daar wilden we samen met de raad van de jeugdcarnavalsvereniging De Schaop’nköppkes verandering in brengen. Beachvolleybal kan bijna iedereen. Voeg daar een strand met palmen aan toe en het vakantiegevoel is compleet.”

Volledig scherm
De Peanske (rechts) won gisteravond het beachvolleybal. Links speelt Geen geouwehoer die 2e werd bij de verliezers.
Volledig scherm

Almelo e.o.