De Britse amazone Holly Smith reed in januari van dit jaar nog Jumping Amsterdam op Denver. Het paard, gefokt in Harbrinkhoek, is uitgeroepen tot Beste Springpaard van de Wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
De Britse amazone Holly Smith reed in januari van dit jaar nog Jumping Amsterdam op Denver. Het paard, gefokt in Harbrinkhoek, is uitgeroepen tot Beste Springpaard van de Wereld. © Hollandse Hoogte / Rex by Shutterstock

Het beste springpaard van de wereld komt uit Harbrinkhoek

HARBRINKHOEK - „Het is zo ontzettend jammer dat mijn vader dit niet meer kan meemaken.” Marleen Woertman is er helemaal hees van, van het vele praten en van de emotie. Want Denver, het paard dat ze samen met haar vader Anton fokte, is uitgeroepen tot het beste springpaard van de wereld.

 1. Tubbergenaar gelooft ogen niet; groep jagers gezellig samen op hazenjacht in coronatijd
  PREMIUM

  Tubberge­naar gelooft ogen niet; groep jagers gezellig samen op hazenjacht in coronatijd

  TUBBERGEN - Klaas Slager (66) wist vrijdagmiddag niet wat hij zag, toen hij naar buiten keek. Terwijl hij met zijn gezin in quarantaine zat vanwege de coronabesmetting van zijn zoon, sjokte er buiten een club van vijf oudere jagers door de velden. Zonder afstand te houden, gezellig dicht bij elkaar, op jacht naar een haas. „Dat moet je dus nu volgens mij echt niet doen”, verzucht hij.
 1. Demonstraties in Parijs tegen omstreden veiligheidswet
  Play

  Demonstra­ties in Parijs tegen omstreden veilig­heids­wet

 2. Nijverdal brengt verongelukte Daan (21) laatste eerbetoon
  Play

  Nijverdal brengt verongeluk­te Daan (21) laatste eerbetoon

Almelo e.o.