Volledig scherm
PREMIUM
Ewald Huzink heeft conflict met gemeente en provincie over illegaal afgraven oude esgrond. Gaat om een stuk land achter het CSI-terrein. © Emiel Muijderman

‘Het einde dreigt voor CSI Twente in Geesteren’

GEESTEREN - Het voortbestaan van paardensportevenement CSI Twente loopt gevaar door een conflict tussen grondeigenaren en gemeente en provincie. De overheden zijn boos omdat de eigenaren illegaal een oude es bij Geesteren afgroeven. CSI Twente zegt zelf geen partij te zijn in de kwestie.  

Het voortbestaan van het concours hippique CSI Twente is ongewild inzet geworden van een hoog oplopend conflict. De eigenaren van de gronden waarop elk jaar het grote paardensportevenement in Geesteren plaatsvindt, hebben ruzie met zowel de gemeente Tubbergen als de provincie Overijssel. Zonder vergunning groeven de eigenaren vorig jaar een groot deel van een oude es af, om het terrein beter geschikt te maken voor het evenement. Tubbergen en de provincie eisen nu dat de Loo Es in oude staat wordt hersteld en hebben dwangsommen opgelegd. De eigenaren weigeren. Als ze daartoe worden gedwongen dan is het einde verhaal voor het CSI. „Over twee jaar is er dan geen CSI Twente meer. Dat is een strop voor Overijssel en voor Tubbergen”, zegt advocaat Johan van Groningen van de grondeigenaren.

Almelo e.o.