Volledig scherm
PREMIUM
Michel Wallerbosch (links) namens de ondernemers en Eddy Droste van de sportwerkgroep zetten zich in voor het project Mijn Dorp 2030. © Marieke Amelink

Het is twee voor twaalf voor Mijn Dorp 2030 Geesteren

Mijn Dorp 2030 Geesteren luidt de noodklok voor alle inwoners. Krijgen de plannen geen draagvlak tijdens de kernavond komende dinsdag, dan wordt het lastig voor de werkgroepen.

Dromen durven doen. Onder die titel bracht Mijn Dorp 2030 Geesteren vijf jaar geleden een boekje uit. De plannen die erin staan beschreven, vormden de eerste stap voor het vergroten van de leefbaarheid in het dorp. Maar na het dromen en durven is het volgens Eddy Droste van de werkgroep sport en verbinden tijd om te doen. 

 1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
  PREMIUM

  Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

  Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.
 2. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

  Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

  ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

Almelo e.o.