Vanwege corona zijn er dit jaar geen historische motorraces in Tubbergen.
Volledig scherm
Vanwege corona zijn er dit jaar geen historische motorraces in Tubbergen. © Robin Hilberink

Historische motordemo Tubbergen slaat jaartje over

TUBBERGEN – Het blijft dit jaar stil op tweede pinksterdag in Tubbergen.

Vanwege het coronavirus gaan de traditionele historische motorraces op tweede pinksterdag, maandag 1 juni, niet door. De geur van Castrol en het geknetter van historische motoren zijn in Tubbergen al jaren onlosmakelijk verbonden aan tweede pinksterdag. Fervente motorsportliefhebbers moeten het komend Pinksteren echter zonder stellen.

De achttiende editie wordt doorgeschoven naar volgend jaar. ,,Vanwege de extra ingevoerde coronamaatregelen besloten we als bestuur van de Historische Motorsport Stichting (HMS) om het evenement door te schuiven naar volgend jaar”, vertelt voorzitter Marco Wolters. ,,De veiligheid van rijders, publiek en vrijwilligers staan vanzelfsprekend voorop. Maar tevens vinden wij het ongepast om in deze onzekere tijd financiële en materiële steun te vragen aan onze trouwe sponsoren.”

Nieuw parcours

Voor de organisatie zijn de druiven extra zuur dit jaar. Want met de afgelasting kan ook het nieuwe parcours niet in gebruik worden genomen. Daarin blijven de start en finish op hetzelfde punt: voor Jos Engbers motoren aan de Galvanistraat. Vervolgens loopt het nieuwe circuit via de Newtonstraat linksom richting Reutummerweg en via de rotonde over de L. van Bönninghausenstraat weer terug. De motormuizen rijden voortaan uitsluitend over asfalt. Wolters: ,,Er is veel moeite in gestoken. Daarnaast hadden we ook allerlei andere zaken in gang gezet om Tubbergen op de kaart te zetten. Al met al heel vervelend maar er spelen belangrijkere dingen op dit moment.”

Almelo e.o.