Volledig scherm
Pastor Bert Huitink. © Lars Smook

Hits vanaf het altaar in Tubbergen

TUBBERGEN - Een Top 2000 viering zet het thema ‘Anders vieren’ kracht bij in de Pancratius basiliek. Zes koren zingen de meest gekozen hits.

Met de Top 2000 viering gaat een droom in vervulling, zegt pastor Bert Huitink. ,,Met ‘Anders vieren’ is de Pancratiusparochie onlangs begonnen met een nieuwe manier van kerkelijk samenkomen. Deze bijeenkomst, het is namelijk geen kerkelijke viering, sluit daar perfect bij aan.” De nieuwe vieringen zijn het geesteskind van Huitink. De pastor staat dicht bij de parochianen, houdt van motorrijden en is een groot fan van FC Twente. Nieuwe activiteiten toevoegen aan het beleven van het katholieke geloof staan hoog op zijn prioriteitenlijstje. Door gesprekken met verschillende generaties willen hij en het pastoraal team inspelen op de behoefte van de mensen. ,,Veel mensen willen naast de zondagochtendviering ook op een andere manier nadenken over hoe zij in het leven staan”, heeft Huitink vernomen. ,,Natuurlijk houden wij er rekening mee dat het zich allemaal afspeelt in de kerk. Dat zorgt voor een gezond spanningsveld, wat kan er wel en niet. Zo willen we van de Top 2000 viering ook geen korenfestival maken.” Want, zoals passend bij een gebedshuis, zijn het geen dj’s maar koren die de muziek verzorgen.

De Top 2000, zaterdag 7 januari vanaf 19.00 in Pancratiusbasiliek in Tubbergen. Nadien is bij Café Restaurant ’t Oale Roadhoes een afterparty.

Almelo e.o.