Volledig scherm
Peter Oude Wesselink, Geesternaar en woonachtig in Amsterdam, acteert in de Nederlandse speelfilm Fataal die 31 oktober in première gaat. © Michel Beskers

Hollywood lonkt voor jonge acteur Peter Oude Wesselink uit Geesteren

AMSTERDAM/GEESTEREN - Als 'meneer Draaisma' in de eindmusical van groep 8 kon Peter Oude Wesselink (26) uit Geesteren niet vermoeden dat hij veertien jaar later zou schitteren op het witte doek in de vaderlandse bioscopen. De Nederlandse speelfilm Fataal, waarin hij een belangrijke rol heeft, gaat 31 oktober in première in Pathé Tuschinski.

"Eigenlijk wist ik van kinds af aan dat ik acteur wilde worden", vertelt Peter Oude Wesselink.

'Gaaf'
In een koffiehuis in de hoofdstad roert hij in zijn café latte. "Tegelijkertijd besefte ik ook dat de acteerwereld een onzeker bestaan is. Daarom begon ik met een studie psychologie in Groningen. De drang om te acteren bleef echter knagen en ik besloot in het derde jaar van mijn studie acteerworkshops te gaan volgen. Daar stond ik op de set en dacht: ja, dit is het, dit is zo gaaf."

Oude Wesselink verhuisde in 2011 naar Amsterdam en volgde een acteeropleiding bij theaterschool De Trap, gevolgd door 'Faaam', voluit de Film Actors Academy And Masterclasses van Hugo Metsers. Dankzij een flinke dosis discipline rondde de acteur tevens zijn psychologiestudie af.

Première
"Dit is mijn eerste grote film, mijn eerste première. Zoiets kun je maar één keer goed doen. Het is een tweestrijd, want vóór alles vind ik het belangrijk om mezelf te blijven. Ik ben uiteindelijk toch een Tukker."

"Die Twentse bescheidenheid kan soms ook lastig zijn. In dit wereldje moet je jezelf echt promoten en verkopen, op mensen afstappen en vertellen dat 'ik iets te bieden heb' als acteur. Dat is voor mij een hele stap, maar van essentieel belang. En dit is wat ik het liefst doe: acteren."

Audities
Ondertussen houdt Oude Wesselink mogelijke audities in de gaten die kunnen leiden tot een nieuwe rol. "Maar eerst ga ik vooral genieten van Fataal. Zover ik kan ben ik voorbereid op de première. O nee, da's waar ook, ik moet nog een smoking."

Vanaf 3 november draait Fataal in de Nederlandse bioscopen.

Volledig scherm
© Michel Beskers

Almelo e.o.