Honderden betogers bij beoogd ‘asielzoekershotel’ in Albergen: ‘Willen die lui hier niet’

Met video | Met pollALBERGEN - Enkele honderden mensen hebben zich dinsdagavond verzameld voor Landhotel ’t Elshuys in Albergen. Eerder op de avond werd bekend dat het kabinet een vergunning verleent voor de opvang van asielzoekers, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. De eigenares van het hotel is ondergedoken.

 1. Muren in Almelo verbrokkelen, Manderveen heeft goedkoop bier en de bieb zit er warmpjes bij
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Muren in Almelo verbrokke­len, Manderveen heeft goedkoop bier en de bieb zit er warmpjes bij

  ALMELO - Als krant kunnen we merken dat de vakantie voorbij is. Rustig is het tijdens het groeien van de komkommers geen moment geweest, maar de laatste weken stromen de berichten weer in verhoogd tempo de mailbak almelo@tubantia.nl binnen. En soms valt het nieuws ook gewoon voor onze voeten. Zoals in de Celebesstraat in Almelo, waar een woning verbrokkelt. Met de bewoner er nog in.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’