Volledig scherm
De Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) zorgt voor een groot aantal activiteiten in het dorp, zoals tijdens het kermisweekeinde. De jeugd wordt daarbij niet vergeten. © Robin Hilberink

'Honderden inwoners stortten al geld voor AVG Geesteren'

GEESTEREN - De nieuwe actie van de Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) om donateurs te werven onder de bevolking kende een vliegende start. Sinds het kermisweekeinde twee weken geleden hebben honderden mensen een bedrag gestort, zegt AVG-voorzitter Leon Oosterik.

Het AVG-bestuur riep onlangs inwoners op een bedrag van 15, 25 of 50 euro te storten onder het motto Geesteren Alive. Het verenigingsbestuur constateerde dat de overheid steeds strenger toeziet bij het verlenen van vergunningen. Daardoor stijgen de kosten voor zaken als de beveiliging en EHBO. "We willen onze activiteiten laagdrempelig houden en vinden dat onze sponsors ons al ruimhartig steunen. Daarom doen we nu voor het eerst een beroep op onze inwoners", zegt Oosterik.

Koningsdag

De AVG die dit jaar 25 jaar bestaat, organiseert al jaren onder meer de intocht van Sinterklaas, activiteiten rond de kermis en het programma van Koningsdag. De opbrengst van activititeiten komt ten goede aan lokale doelen. Zo kreeg bijvoorbeeld voetbalclub Stevo ooit een bijdrage voor de aanleg van een kunstgrasveld. Maar ook toen het speelplein van de plaatselijke basisschool opnieuw moest worden ingericht en er een nieuw dak op gemeenschapscentrum Erve Kampboer moest komen blies de AVG in de bus.

Almelo e.o.