Volledig scherm
Vorig jaar was de Dom Vedan Loop een groot succes. Veel deelnemers kwamen er vroeg voor uit de veren. © Toma Tudor

Honderden op pad in vroege ochtend rond Reutum

REUTUM - Wandelaars en sportieve hardlopers kunnen zondag 26 juni in Reutum genieten van een bijzonder evenement: de Dom Verdan Loop. Het evenement kreeg door het succes van de afgelopen jaren een vaste plek op de hardloop- en wandelkalender.

In alle vroegte, vanaf 07.00 uur, biedt de organisatie wandelaars als hardlopers de kans om te genieten van al het moois dat de morgenstond te bieden heeft. Op het platteland van Reutum zijn routes uitgestippeld waar de ochtendnevel opgesnoven kan worden. Er kan in verschillende categorieën worden deelgenomen. "We kijken met veel plezier terug op de editie van vorig jaar", zegt woordvoerder Frank Frieling.

"Het was de beste, de mooiste en de leukste van alle edities tot nu toe. Met zo'n 650 mensen hadden we meer deelnemers dan verwacht. En de reacties waren bijzonder positief. Het is geweldig om te zien dat mensen op een stralend zonnige zondagmorgen vroeg uit hun bed komen om aan een wandeling of een hardloopwedstrijd te beginnen. Ook het gegeven dat er met z'n allen kan worden nagepraat tijdens een ontbijtbuffet op het Kuierplein bij de kerk van Reutum maakt van de Dom Verdan Loop een bijzonder evenement".

Volledig scherm

Almelo e.o.