Complex Erve Mensman in Geesteren.
Volledig scherm
Complex Erve Mensman in Geesteren. © Carlo ter Ellen DTCT

Hoog bezoek voor bewoners Erve Mensman in Geesteren

GEESTEREN - Hoog bezoek voor de bewoners van woonzorgcentrum Erve Mensman in Geesteren. Letterlijk, want met behulp van twee hoogwerkers kunnen familieleden van de bewoners hun geliefden zondag voor het eerst sinds ruim een week weer even recht in de ogen kijken.

De coronacrisis hakt er flink in voor bewoners van woonzorgcomplexen. Ze mogen geen bezoek meer ontvangen en zelfs vrijwilligers komen er niet meer in. "Een schoonzus van me werkt bij Erve Mensman", zegt Harold Hofhuis.

‘Dat kunnen we in Geesteren ook’

Hofhuis is eigenaar van het Tubbergse installatiebedrijf Eppink. Toen die schoonzus onlangs in de krant las dat familieleden van bewoners van een woonzorgcentrum via een hoogwerker toch even dicht bij hun geliefden konden komen, dacht ze bij zichzelf: dat kunnen we in Geesteren ook. "Zij weet natuurlijk dat wij een aantal hoogwerkers hebben", zegt Hofhuis.

De ondernemer stelt de apparaten beschikbaar voor een bezoek 'op niveau.' De hoogwerkers worden normaal gesproken gebruikt voor het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen op daken. Zondag hebben ze even een andere functie. En mensen die last hebben van hoogtevrees? Hofhuis: "Tja, dan wordt het een lastig verhaal. Het is of je familielid spreken, of...."

Op korte termijn geregeld

Bewoners van Erve Mensman én hun familie zijn enthousiast over het bijzondere aanbod, zegt Maureen Ruinemans van TriviumMeulenbeltZorg. Ze is vol lof dat het op zeer korte termijn allemaal kon worden geregeld. De meeste bewoners van Erve Mensman wonen op de eerste en tweede verdieping van het pand. Het gaat hierbij om somatische bewoners, in totaal zestien mensen.

Mensen die op de begane grond wonen kunnen familie makkelijker zien door gewoon even naar het raam te lopen. "Maar de verdiepingen is moeilijker", zegt Ruinemans.

Alle familie in de hoogwerkers

Elk appartement aan de voorkant heeft een balkon, de hoogwerkers brengen de familie vlakbij. Bewoners die geen balkon hebben komen zondag even naar de kamer van een mede-bewoner voor een ontmoeting - op hoogte én op afstand - met hun familie. Alle familieleden van de zestien bewoners kunnen op deze bijzondere manier hun naaste even kort gedag zeggen.

Almelo e.o.