Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Horecabedrijven in Twente sluiten deuren na coronabesmettingen onder personeel

VASSE - Horecabedrijven in Vasse, Enschede en Albergen hebben afgelopen weekend hun deuren gesloten, omdat een of meer personeelsleden besmet bleken met corona. Ook in Oldenzaal ging een café dicht. Ze hopen later deze week weer open te kunnen.

 1. De overwinning van BBB is indrukwekkend, maar de verwachtingen moeten ook getemperd worden
  PREMIUM
  column

  De overwin­ning van BBB is indrukwek­kend, maar de verwachtin­gen moeten ook getemperd worden

  De week werd gedomineerd door de verpletterende verkiezingsoverwinning van de BoerBurgerBeweging van Caroline van de Plas. Met Tubbergen als extreme uitschieter werd de partij niet alleen in Overijssel de grootste, maar in alle provincies van het land. Indrukwekkend, en de verwachtingen bij de eigen achterban zijn torenhoog. Maar er zijn ook redenen om die verwachtingen deels te temperen.
  Tubbergen
 1. Met dank aan mijn zoon zagen we in Huize Scheper de verpletterende zege van BBB al van mijlenver aankomen
  PREMIUM
  column

  Met dank aan mijn zoon zagen we in Huize Scheper de verplette­ren­de zege van BBB al van mijlenver aankomen

  Zonder mezelf op de borst te willen slaan, maar de historische overwinning die de BoerBurgerBeweging (BBB) woensdag boekte kwam in Huize Scheper niet uit de lucht vallen. Niet dat ik over een hoogontwikkeld politiek f fingerspitzengefühl beschik. Deze eenvoudige stadsverslaggever staat ver van het Haagse Binnenhof. En ik beschik niet over de bronnen, die Joost Vullings, Wouter de Winther of Xander van der Wulp wel hebben.
  Denekamp
 2. Tweehonderd Twickel-boeren zagen hoe halfnaakte Hendrika te water ging: ‘Heksengeloof zwarte bladzijde in onze geschiedenis’
  PREMIUM

  Tweehon­derd Twic­kel-boe­ren zagen hoe halfnaakte Hendrika te water ging: ‘Heksenge­loof zwarte bladzijde in onze geschiede­nis’

  Donderdag precies tweehonderd jaar geleden vond in de Twickelervaart bij Delden de laatste heksenproef van Nederland plaats. Een laatste oprisping van een bijgeloof dat aan duizenden vrouwen het leven kostte. Honderden buurtbewoners zagen hoe de 43-jarige Hendrika Hofhuis in het ijskoude water stapte. „Dit is een diepzwarte bladzijde in onze geschiedenis.”
  Deldenerbroek