Volledig scherm
Johan Nijhof (links) en Ruud van de Gevel van brouwerij Huttenkloas willen naar Albergen verhuizen.

Huttenkloas wil naar Albergen

ALBERGEN - Huttenkloasbier wordt waarschijnlijk binnenkort in Twente gebrouwen. Sallands Landbier Brouwerij in Raalte wil verhuizen naar Albergen. "We begonnen zes jaar geleden in een kelder en verdubbelen bijna elk jaar de omzet", zegt mede-oprichter Johan Nijhof uit Hengelo. "We willen blijven groeien en kunnen dat niet meer in Raalte."

Net buiten het dorp Albergen vonden Nijhof en zijn compagnon Ruud van de Gevel een pand dat aan alle strenge eisen op het gebied van hygiëne voldoet. Het gaat om een voormalige slachterij aan de Ootmarsumsestraat. "We hebben het gemeentebestuur van Tubbergen om een vergunning gevraagd en op dit moment ligt de aanvraag ter inzage."

Bezwaren
Als er geen bezwaren binnenkomen wil Nijhof in januari verhuizen, zodat de productie in februari kan beginnen. "We moeten nog leidingen leggen en kleine aanpassingen aan het pand uitvoeren."

Succes
Huttenkloasbier is een groot succes. Aanvankelijk werd zo'n 500 liter per week gebrouwen. Nu ligt de productie al op 8.000 liter per week. Huttenkloas was een struikrover uit de omgeving van Bentelo en Hengevelde. Of de brouwerij straks ook kloosterbier gaat maken, naar het beroemde voormalige klooster in Albergen, laat Nijhof in het midden.

Almelo e.o.