Volledig scherm
Geheel in de stijl van AC/DC. Headbangen in kostschoolkostuum op keiharde gitaarmuziek. © Rene Hartkamp

In Geesteren headbangen ze op scheurende gitaren tot diep in de nacht

GEESTEREN - Ruim 200 bezoekers gingen afgelopen zaterdag uit hun dak tijdens het eerste Geesterens Headbangers Ball. Hoofdact AC/DC UK spande de kroon voor jong en ouder.

Geweldig

„De sfeer was geweldig. Precies waar we vooraf op hoopten”, zegt organisator Chantal Timmerhuis. „We hadden ook gehoopt dat er meer bezoekers kamen. Maar voor een eerste keer was dit lang niet slecht. Het publiek kwam overal vandaan, leeftijd speelde geen rol”, heeft ze ervaren. 

AC/DC

„Ik sprak een vrouw van 72 jaar uit Almelo. Zij vertelde dat haar man afgelopen zomer was overleden. Hij was een grote fan van AC/DC. Op zijn crematie werd zelfs een nummer van AC/DC gedraaid. Als eerbetoon aan haar man kwam ze naar het Geesterens Headbangers Ball. Ik kreeg kippenvel toen ik het hoorde. Ze stond gedurende het hele optreden te glunderen.”

Haren

Naast AC/DC UK lieten ook de bands Jetlack en Guns of the East de haren van bezoekers wapperen in Zaal Kottink. Ver na middernacht verliet de laatste headbanger de zaal. Of het debuut een vervolg krijgt is volgens Timmerhuis nog niet zeker. „Daarover gaan we in conclaaf met de organisatie. Eerst bekijken we het financiële plaatje. Dan zien we wel verder.” 

Almelo e.o.