Volledig scherm
Het Shantyfestival is zo'n succes, dat het komend jaar op herhaling gaat. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Inhaken en meezingen op Shantyfestival Tubbergen

TUBBERGEN - Zeemansliederen in het Nederlands, Duits of Spaans: het publiek zong ze zondagmiddag uit volle borst mee tijdens het tweede Shantyfestival. Een derde editie is gegarandeerd.

Vanaf drie podia trokken 450 zangers en zangeressen van tien verschillende koren bezoekers mee in de wereld van de shantyliederen. Niet alleen het publiek maar ook de koorleden genoten. „We hebben net ons tweede optreden gehad”, vertelt Lies Moes, zangeres bij Vissersvrouwenkoor de Schellevissen uit Almelo.

Winkels 

 „Een bezoeker vroeg me zojuist: ‘Wanneer zingen jullie weer?’. We zijn het enige vrouwelijke koor. Mensen vinden dat leuk ter afwisseling van alle shantykoren met mannenstemmen. Het lied Sierra Madre deed het goed, maar Little ship knalde eruit. Dit festival is goed georganiseerd”, vindt Moes. „Lekker dichtbij ook, we zijn op de fiets.”

Het Shantyfestival is sinds twee jaar onderdeel van het jaarlijkse Zomerevent in het dorp. De winkels zijn op die zondag geopend en er is een braderie. „We versterken elkaar”, zegt Koos Prins, voorzitter bij Shantykoor de Schuytenvaerders, dat het festival organiseert. 

Druk

Prins: „De drie podia zijn verspreid door het centrum opgezet. Als de mannen muziek willen luisteren op het terras, kunnen de vrouwen de markt op of de winkels in.”

Vanaf het begin om 12.00 uur was het druk in het dorp. Volgend jaar komt er zeker een derde festival. „Wij fietsten toevallig door het dorp en troffen een compleet feest aan”, zegt Herma Smit uit Uelsen. „Dat nodigt uit. De fiets staat nu iets verderop. We gaan eerst wat drinken. En meezingen natuurlijk.”

Almelo e.o.