Volledig scherm
Winnaars eerste Ondernemersprijs Tubbergen, ondernemer van het jaar werd Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering uit Reutum. De prijs werd uitgereikt door wethouder Ursula Bekhuis. © Gemeente Tubbergen

Innovatieve sloper wint ondernemersprijs Tubbergen

TUBBERGEN - Kamphuis Sloopwerk en Asbestsanering won de eerste Ondernemersprijs van de gemeente Tubbergen.  De prijs werd donderdagavond 14 november uitgereikt.

Zes bedrijven maakten kans op de eerste Ondernemersprijs van de gemeente Tubbergen. De prijs was een glaskunstwerk, gemaakt door Ellen Kleine Schaars. Juryvoorzitter Erik Justra gaf in ’t Oale Roadhoes in Tubbergen tekst en uitleg over de reden om voor Kamphuis uit Reutum te kiezen: „De jury koos het bedrijf vanwege innovatief gebruik van materialen en de grote betrokkenheid in de regio. Bovendien heeft de onderneming van slopen een vak gemaakt.”

Bezoekjes

Alle genomineerde bedrijven werden de afgelopen tijd bezocht door de jury. Daarbij werd onder meer gelet op duurzaamheid, innovatie en de wijze van leidinggeven. Naast Kamphuis waren genomineerd: Bouwmetaal uit Tubbergen, Koopman Assurantiën uit Albergen, Top Twence uit Tubbergen, Helicentre uit Manderveen en Plus Wallerbosch/ DA De Veldstegge uit Geesteren. Het publiek kreeg van elk bedrijf een korte introductievideo te zien. Aanvankelijk waren in totaal dertig ondernemingen aangemeld voor de prijs. 

Volledig scherm
Winnaars eerste Ondernemersprijs Tubbergen; de starters van het jaar, Ruben en Miriam Braakhuis van leerboerderij Stayble uit Mander. © Gemeente Tubbergen

Startersprijs

Er werden nog twee prijzen uitgereikt. Leerboerderij Stayble uit Mander won de startersprijs. De jury roemde Ruben en Mirjam Braakhuis voor hun lef om te ondernemen in de zorg, hun betrokkenheid bij cliënten en hun concept van zorg verlenen. De zorgverlening is zeer divers van aard; van stagebedrijf en dagbesteding, tot het helpen van statushouders. In diezelfde categorie vielen TwenTechnics uit Langeveen, Maretie Masselink Maatschappelijke ondersteuning uit Vasse en Kluslady/Leonie Braakhuis uit Albergen buiten de prijzen.

Leonie Braakhuis moest toch het podium op, want zij kreeg met 450 stemmen wel de publieksprijs. Publiek kon via een Facebookpagina op een bedrijf stemmen. 

Volledig scherm
Winnaar van de publieksprijs, Kluslady Leonie Braakhuis uit Albergen. © Gemeente Tubbergen

Leefbaarheid

De ondernemersprijs is een initiatief van de gemeente en de ondernemersverenigingen uit Tubbergen.  Over het belang van ondernemen in de gemeente zei wethouder Ursula Bekhuis: „Ondernemers zorgen niet alleen voor werkgelegenheid en behoud van onze jeugd in de gemeente, maar ook voor de leefbaarheid van onze dorpen zijn zij van groot belang.”

Quote

Onderne­mers zijn van groot belang voor de leefbaar­heid van onze dorpen

Ursula Bekhuis

Almelo e.o.