Volledig scherm
PREMIUM
Jan Dijkema overhandigt het kunstwerk van plaatsgenoot Ellen Kleine Schaars aan Paus Franciscus. © Servizio Fotografico - Vatican Media

Jan Dijkema uit Tubbergen stond oog in oog met paus Franciscus

Jan Dijkema (74) uit Tubbergen sprak met paus Franciscus. Niet over het geloof, maar over sport. De voorzitter van de internationale schaatsfederatie ISU speechte in Rome over het belang van sport. “En de paus was het roerend met me eens.”

Jan Dijkema uit Tubbergen moest toch al in Rome zijn voor een bestuursvergadering van de International Skating Union (ISU). Hij is immers voorzitter van die ISU. In het programma was ook nog ruimte voor een private hearing bij paus Franciscus. En dus stond Dijkema donderdag achter een microfoon tegenover Franciscus. “Your Holiness Pope Francis. On behalf of the International Skating Union and everybody here today, I would like to thank you very much for this special private hearing”, begon hij. Vervolgens gaf hij een uiteenzetting over het belang van sport.

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.