Volledig scherm
PREMIUM
Jenny Hilberink maakt al haar creaties in een werkkamer thuis en is inmiddels een jaar bezig met Zo Vergeet Ik Je Niet. © Annina Romita

Jenny uit Geesteren blaast kleding van overledenen nieuw leven in

GEESTEREN - Ze blaast de kleding van overledenen nieuw leven in. Om de pijn te verzachten. Voor de nabestaanden. Jenny Hilberink uit Geesteren heeft met haar creaties al heel wat kille rouwperiodes van warmte voorzien.

De werkruimte van Jenny Hilberink ademt arbeid. Alle kasten langs de wanden puilen uit. Bakken vol stofjes, kralen en andere versiersels bezetten de houten planken. Stralend middelpunt is een naaimachine waarmee de onderneemster uit Geesteren haar producten maakt.

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

    ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

Almelo e.o.