Volledig scherm
PREMIUM
Johan Haarhuis is de man die woensdag een 12-jarig jochie uit Tubbergen heeft gered van de verdrinkingsdood © Carlo ter Ellen DTCT

Johan uit Albergen redde jongen (12) uit ijswater: 'Hij lag er al 10 minuten in'

ALBERGEN/TUBBERGEN - Hij is aan het sporten bij fitnesscentrum Studio Sport Tubbergen als hij in de gaten krijgt dat er buiten iets helemaal mis is. Als blijkt dat er een jongen in het ijskoude water ligt, twijfelt Johan Haarhuis (52) uit Albergen geen moment.  

„Zelf was ik in het midden van de sportschool bezig, zonder zicht op wat zich buiten afspeelde. Op een gegeven moment zag ik dat de vrouwen op de loopband naar buiten staarden. Vijf minuten later kwam een groep meisjes van een jaar of 13, 14 binnen, die met hun begeleider naar buiten gingen. Toen vervolgens een andere man zijn trui aan deed en naar buiten snelde, wist ik dat er iets aan de hand was.”

  1. Boer uit Geesteren ziet brood in hert en horeca
    PREMIUM

    Boer uit Geesteren ziet brood in hert en horeca

    GEESTEREN - De veestapel van Gert en Tiny Peddemors bestond rond de eeuwwisseling uit vleesvarkens en koeien. Daarmee hadden ze op zich een prima bestaan op boerderij De Braak in Geesteren. Maar de lol ging er steeds meer af. Tiny: „Er kwam steeds meer regelgeving, je was steeds drukker met mestboekhouding en andere zaken waar je helemaal niet mee bezig wilde zijn. Dus we gingen op zoek naar iets anders, naar een verbreding van ons bedrijf. We hebben even gedacht aan een camping, maar dan krijg je allemaal vrömd volk op ’n belt. Daar zaten we niet op te wachten.”

Almelo e.o.