Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Hilberink

Jolly Jumpers verrast met uitzege

BEMMEL/TUBBERGEN - Jolly Jumpers heeft prima zaken gedaan in de strijd richting de play offs. Het versloeg Lekdetec in Bemmel met 60-47. Het was tevens de eerste uitzege op een ploeg uit de top zes van de eredivisie sinds de Tubbergse ploeg anderhalf jaar geleden haar rentree maakte op het hoogste platform.

De voortekenen voor het duel in Bemmel waren allesbehalve rooskleurig. Op de afsluitende training van maandag brak Noėlle Droste haar hand. Zij is eigenlijk de enige center in het team maar waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Het team gaf in Gelderland het enige juiste antwoord op die tegenslag. ,,Ik ben nog nooit zo trots geweest op een team dat ik heb gecoacht’', zei Mart Kieftenbeld, die met een groot deel van de ploeg al eens kampioen van Nederland is geweest bij de jeugd.

Kieftenbeld kwam superlatieven tekort om het optreden van zijn team te beschrijven. ,,Ze moesten het fysiek afleggen, werden aan alle kanten weggegooid, maar ze bleven maar gaan.’'

Goede kant van de score

De opening was voor het thuisteam (5-0), maar Jolly Jumpers reageerde met elf punten op rij. Daarna gaven beide teams elkaar bijzonder weinig toe, maar stond Jolly Jumpers bijna het hele duel aan de goede kant van de score. Slechts bij 32-30 stond de Tubbergse formatie even op achterstand.

Wie gedacht had dat de smalle Tubbergse selectie in het vierde kwart conditioneel door het ijs zou zakken kwam bedrogen uit. Het tegendeel was waar. Jade Brughuis en Iris Zwart zetten met driepunters Jolly Jumpers op het juiste spoor richting de zege, die uiteindelijk nog ruim uitviel.

Almelo e.o.