Els en Gerard Uijterlinde op hun land. „We kijken ook naar meer eiwitrijk gras, dat vervolgens ook weer beter tegen droogte kan.”
Volledig scherm
PREMIUM
Els en Gerard Uijterlinde op hun land. „We kijken ook naar meer eiwitrijk gras, dat vervolgens ook weer beter tegen droogte kan.” © Emiel Muijderman

Jonge boeren werken samen in Eiwit van Twents Land: ‘We zien kansen’

GEESTEREN/DEURNINGEN - Ze zijn jong en overtuigd dat het anders moet, dat het anders kan. Zes jonge melkveehouders uit Noordoost-Twente hebben de koppen bij elkaar gestoken in een poging de eiwitproductie van eigen land te vergroten. „Dat is goed voor  het milieu en voor het rendement van de veehouder.”

  1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
    PREMIUM

    Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

    HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

Almelo e.o.