Ria Wolfs werd zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. „Dit lintje krijgt een heel speciale plek.”
Volledig scherm
Ria Wolfs werd zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. „Dit lintje krijgt een heel speciale plek.” © Robin Hilberink

Judovrijwilliger Ria Wolfs uit Tubbergen verrast door lintje

GEESTEREN - Ria Wolfs (63) ontving zaterdag een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Wilmien Haverkamp. Hiermee is de vrijwilligster bij Judovereniging THAG benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het koninklijke lintje werd Ria Wolfs opgespeld tijdens de jaarvergadering en vrijwilligersbijeenkomst van Judovereniging THAG in Erve Kampboer in Geesteren. In haar toespraak vertelde de burgermoeder over het waardevolle vrijwilligerswerk van Wolfs. „Al bijna 30 jaar bent u actief als penningmeester voor de judovereniging”, begon ze haar betoog. Vervolgens vertelde ze over de groei van het ledenaantal en de bijdrage die de vrijwilligster daaraan leverde. 

Trainingslocatie

Dat deed Wolfs onder meer door actief te zijn in diverse commissies binnen de club en het vergroten van de inkomsten met het opzetten van een sponsorsysteem. Om judo toegankelijk te maken voor alle kinderen regelde ze een tweede trainingslocatie. Bovendien was ze actief voor de stichting Judo Promotion Twente en stond aan de basis van het project Judo in de Zorg, gericht op kinderen met een beperking. „U staat altijd klaar om de vereniging verder te helpen. En dat al 30 jaar.”

Niets in de gaten

„Wat een verrassing”, reageerde de kersvers gedecoreerde Tubbergse verbouwereerd. „Ik had niets in de gaten. Pas toen ik mijn familie zag binnenkomen kreeg ik een vermoeden. Anderen krijgen lintjes maar ik toch niet. Mijn drie kinderen waren vroeger clublid. Nadien bleef ik als vrijwilliger ‘hangen’ omdat ik het leuk vind om te doen. Dit lintje krijgt een heel speciale plek”.

Ria Wolfs uit Tubbergen kreeg zaterdag een koninklijke onderscheiding van burgemeester Wilmien Haverkamp tijdens de nieuwjaarsreceptie van Judovereniging THAG.
Volledig scherm
Ria Wolfs uit Tubbergen kreeg zaterdag een koninklijke onderscheiding van burgemeester Wilmien Haverkamp tijdens de nieuwjaarsreceptie van Judovereniging THAG. © Robin Hilberink

Almelo e.o.