Volledig scherm
Juf Lieske voor de laatste keer aan het werk na 30 jaar De Marke. © Annina Romita

Juf zegt na 30 jaar De Marke Tubbergen vaarwel

TUBBERGEN - Restanten poedersuiker en druppels schenkstroop verraden dat er pannenkoeken zijn gegeten in de kleuterklas van basisschool De Marke. Van de kinderen geen spoor, die spelen buiten gehuld in indianenpakken. Met een feestelijke Indianendag namen de kleuters van basisschool De Marke maandag afscheid van ‘hun’ juf Lieske.


„De groep mocht kiezen uit de thema’s kabouters, clowns of indianen, ze kozen het laatste”, zegt Lieske Markvoort. „Vanochtend hebben we een paardenrace gedaan, indianentooien gemaakt en samen pannenkoeken gegeten. We maken er een gezellig feestje van vandaag.”

Het feest is ter ere van juf Lieske die na deze week de deur van basisschool De Marke voorgoed achter zich dichttrekt. Maar dat betekent niet het einde van haar loopbaan. Vanaf volgend schooljaar begint de 56-jarige namelijk als juf in groep twee van basisschool De Wiekslag, eveneens in Tubbergen. „Sommige kinderen vroegen vandaag; ‘juf waarom blijf je niet’. Heel lief hoe de reacties zijn,” merkt ze op.

„Dertig jaar geleden ben ik op De Marke begonnen als invalkracht. Gaandeweg kreeg ik steeds meer uren en uiteindelijk een vaste aanstelling. Tijdens die dertig jaar heb ik lesgegeven aan verschillende groepen binnen het basisonderwijs maar kleuters hebben toch wel mijn hart”, vertelt de scheidende docente.

Almelo e.o.