Volledig scherm
De deelnemers aan de voorleeswedstrijd met in het midden de trotse kampioen Julia Haarhuis van de Aloysiusschool uit Geesteren. © Bibliotheek Tubbergen

Julia Haarhuis beste voorlezer van Tubbergen

TUBBERGEN - Julia Haarhuis van de Aloysiusschool uit Geesteren heeft woensdagavond de eerste ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. 

Julia moest het opnemen tegen 8 schoolkampioenen uit de gemeente Tubbergen, aangemoedigd door enthousiaste supporters in de theaterzaal van ’t Oale Roadhoes. De 9 kandidaten werden beurtelings uitgenodigd door presentator Jeroen Roozendaal om plaats te nemen op het podium in de grote voorleesstoel. Door middel van het grabbelen van een loterijballetje maakte de kinderburgemeester Kristy Geuke bekend wie als eerste mocht voorlezen en dat was Lotte Telgenhof oude Koehorst van de Mariaschool uit Reutum. 

Vervolgens kwamen Ticho Kleizen (Mariaschool Langeveen), Wies Keemers (De Wiekslag Tubbergen), Eline Stokvis (Heilig Hartschool Fleringen) en Cas van Midden (Alphonsusschool Mariaparochie) in actie. Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Zo las Eline voor uit het boek Buitenspel in Rio van Joep van Deudekom, omdat ze heel graag voetbalt en van avonturen houdt.

Moeilijk

De jury werd gevormd door kinderburgemeester Kristy Geuke, wethouder Ursula Bekhuis, Maretie Masselink (Sta Sterk Trainer en KIES coach) en Kris Pals (adjunct-directeur Bibliotheek Tubbergen). De keuze was moeilijk, maar Julia Haarhuis bleek de winnaar. Julia vertegenwoordigt de gemeente Tubbergen tijdens de regionale wedstrijd die gehouden wordt op 29 februari 2020 in Het Kulturhus in Borne. En wie weet gaat ze door naar de Overijsselse finale. En als alles echt meezit wordt ze misschien wel de Voorleeskampioen van Nederland.

Almelo e.o.