Volledig scherm
Fractievoorzitter Tonny Busscher van het CDA noemt de uitlatingen van Johan Kemperink 'grof en schandalig'. © Carlo ter Ellen

Kemperink haalt zich woede op hals van CDA Tubbergen

TUBBERGEN - "Hij is absoluut integer, ik pik dit niet." Fractievoorzitter Tonny Busscher van het CDA wond zich dinsdagavond op in de commissie ruimte en economie over een uitspraak van Tubbergernaar Johan Kemperink, die suggereerde dat je 'alles voor elkaar krijgt in de gemeente Tubbergen als je maar vriendje bent van wethouder Volmerink'.

"Dat heeft Volmerink absoluut niet verdiend", zei Busscher gisteren in een toelichting. "Het gaat om het beleid van het college. Je hebt bijna altijd voor en tegenstanders van een plan. Je moet respect voor elkaar tonen, ook al ben je het niet met elkaar eens. Dat deden de buurtbewoners die het niet helemaal met de plannen eens waren ook."

Beschuldiging
Tegen het plan voor de bouw van de Amaliahof, het gaat om zes woningen op de hoek van de Julianastraat en de Wilhelminastraat, maakte Kemperink bezwaar en uitte hij de beschuldigingen tegen Volmerink.

Schandalig
"Dit is grof en schandalig", reageerde Busscher als door een wesp gestoken. "Het college kijkt of een bouwplan past in de omgeving en kijkt naar de kwaliteitseisen." In eerste instantie is een plan gemaakt voor acht woningen voor starters. Maar de buurt wilde er eigenlijk maar vier vrijstaande huizen. De projectontwikkelaar Som= kwam daarna met een soort compromis: zes woningen."

Binnenkomst
Kemperink weigert zijn woorden terug te nemen. "Er is afgesproken dat er wordt gebouwd in Tubbergen op volgorde van binnenkomst. Mijn bouwplan voor de Weleveldsweg is al een hele poos geleden ingediend. Maar dat bleef liggen. Andere plannen die later bij de gemeente binnenkwamen worden wel uitgevoerd."

Volgens Kemperink zijn de initiatiefnemers van deze plannen vriendjes van Volmerink. "In mijn beleving heet dit vriendjespolitiek."

Almelo e.o.