Kijkje in de keuken van Peper & Lepels Tubbergen: van thee naar tapas

TUBBERGEN - Nicole Rolefes (46) werkte 12,5 jaar bij theehuis Dennenoord nabij Vasse. Daar had ze ontdekt dat het werk in de horeca haar passie was. „Anders hou je het ook niet vol, het is echt hard werken”, vertelt ze in het stijlvol ingerichte tapasrestaurant Peper & Lepels. Haar eigen restaurant, in het voormalige café Bödeke aan de Reutummerweg in Tubbergen. 

Toch maakte ze niet ineens de overstap van thee naar tapas. Echtgenoot Emiel Rolefes begon al eerder voor zichzelf en vroeg daarbij de hulp van zijn echtgenote die zich op de administratie stortte. In diezelfde periode kreeg het theehuis andere eigenaren, waarmee Nicole minder goed kon samenwerken. „Met Emiel had ik al besproken om iets voor mezelf te beginnen, wanneer zijn bedrijf goed ging draaien. Hoewel de administratie niet mijn ding is, deed ik het met liefde. Bijkomend voordeel, ik was nu vaker thuis bij mijn vijf kinderen.”

Almelo e.o.