Volledig scherm
Hardik Hindriksen (rechts) met zoon Joe en zijn vader Johan Hindriksen van de Manderveense Aardbei: het bedrijf doet mee aan een gastles over ondernemen voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool Zeven Mijlen. © Robin Hilberink

Kinderen uit Tubbergen krijgen les over ondernemen van ervaringsdeskundigen

TUBBERGEN - Kinderen uit de groepen 7 en 8 van bijna alle basisscholen uit gemeente Tubbergen krijgen gastles van ondernemers. Die ondernemers vertellen over hun dromen, ambities en talenten.

Twaalf ondernemers uit de gemeente Tubbergen nemen voor één dag de rol over van de meester of de juf in de hoogste klassen van het basisonderwijs. Dat gebeurt op vrijdag 15 november, op de nationale Dag van de Ondernemer. De lessen zijn op alle scholen van 9.00 tot 10.00 uur. 

Zo is directeur Ewald Steggink van het gelijknamige bouwbedrijf uit Reutum te gast op de Mariaschool in het dorp en krijgt de Mariaschool Vasse bezoek van de oprichters van Lednovate, Harm Oude Luttikhuis en Guus Arends. Het bedrijf uit Vasse is gespecialiseerd in armaturen voor led verlichting. 

Ondernemerschap 

Kinderen krijgen van de gelegenheidsdocenten verhalen te horen over de weg die een ondernemer aflegt naar het oprichten van een bedrijf. Ook wordt uitleg gegeven over het begrip ondernemerschap. Het bezoek van de ondernemers is een initiatief van de stichting Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT), de gemeente en de stichting Zikke, een organisatie die kinderen wil helpen bij het ontdekken van hun talenten en ambities.

Voorafgaand aan de bezoeken, gaan leerkrachten in gesprek met leerlingen over ondernemerschap. Het idee is dat kinderen vervolgens bedenken wat zij willen weten van een ondernemer. Aan de hand van die vragen, gaan de ondernemers vertellen over hun loopbaan. 

Wie doen mee

De ondernemers die verder meedoen zijn Brian Brokelman (News Outside), Gerco Rebergen (Rabobank), Erik Nijkamp (Nijkamp installatie), Hans Wesselink (Groothuis Timmerwerken), Henk Löwik (Löwik installatie), Bert Huisman (Taxi en Touringcar), Michel Wallerbosch (Plusmarkt),  slager Jan Dasselaar,  Hardrik Hindrinksen (Manderveense Aardbei) en familie Nijhuis (camping Dal van de Mosbeek). 

Almelo e.o.