Volledig scherm
Menig andere Samenloop voor Hoop heeft al een speciale kinderversie. © Maarten van de Rakt

Kinderversie Samenloop voor Hoop Tubbergen

TUBBERGEN - Tijdens de grootste Samenloop voor Hoop in Nederland, met 2.500 deelnemers, wordt ook een aparte kinderloop gehouden. Er is in Tubbergen plek voor 500 kinderen.

De Kinderloop is bedoeld voor alle kinderen uit de gemeente Tubbergen. De deelnemers wandelen een eigen parcours, dat op enige moment samenvalt met de Samenloop voor Hoop in hartje Tubbergen. De 24-uur wandelestafette waarbij in Tubbergen op 21 en 22 september 125 teams geld inzamelen voor KWF kankerfonds begint op het Raadhuisplein, vervolgens worden telkens ronden gelopen rondom de Pancratiusbasiliek. De kinderen lopen vanaf het Raadhuisplein een andere route door het dorp. 

Kleurplaten

De commissie Kinderloop bezoekt de komende tijd alle basisscholen in de gemeente Tubbergen. Daarbij worden kleurplaten uitgedeeld. Kleurplaten om te versieren en om daar een wens aan toe te voegen. Het is namelijk de bedoeling dat die kleurplaten langs de route worden opgehangen. 

De inschrijving voor de Kinderloop kan alleen online worden gedaan van de website www.samenloopvoorhoop.nl/tubbergen. De kosten bedragen drie euro. Voor dat bedrag krijgen kinderen een pet, een t-shirt, iets te eten en te drinken en een verrassing als dank voor hun deelname. Bovendien wordt het wandelen voor KWF kankerfonds beloond met een medaille. 

24 minuten aan de wandel

Tijdens de Kinderloop wandelen de kinderen 24 minuten. Op de dag van de loop die zondag 22 september voor kinderen om 12.00 uur begint zijn er diverse activiteiten en optredens op  het podium bij de start- en finishlocatie. Alle kinderen die zich hebben opgegeven, kunnen daarvoor tussen 11.00 en 12.00 uur hun inschrijfgeld afgeven en hun spullen ophalen.

Aan het einde van de zondagmiddag volgt het moment waarop de opbrengst bekend wordt gemaakt, ook die van de Kinderloop.

Almelo e.o.