Volledig scherm
PREMIUM
De Engbertsdijksvenen, een prachtige plek voor windmolens, vindt Gerard Avéres. © Frans Nikkels

Komen er windmolens in het Europees erkende natuurgebied Langeveen?

LANGEVEEN - Als het aan de voorzitter van de Dorpsraad in Langeveen Gerard Avéres ligt, komen er windmolens bij de Engbertsdijksvenen. Het Europees erkende natuurgebied is daarvoor een goede plek, vindt hij.

Avéres is de eerste om toe te geven dat het nogal een gedurfd plan is. „Die natuurjongens zullen me vast voor gek verklaren, maar dat maakt niet uit. Ik heb het idee in ieder geval links en rechts eens laten vallen.” Hij legde het idee onder meer neer bij Martha Abbema, wethouder van Twenterand. „Ze wenste me veel succes”, zegt de Langevener.

 1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
  PREMIUM

  Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

  Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.
 2. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

  Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

  ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

Almelo e.o.